Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Tim & Ricky
Tim & Ricky
Publicité
Derniers commentaires
Archives
Newsletter
29 mai 2011

SPORE

SPORE is een van mijn favoriete computer spelletjes, daarom wil ik het vandaag aan jullie presenteren. Dus, zo gaat het:

Eerst kom je in de celfase. Jij bent dan een heel klein visje die uit een meteoor komt uit de lucht. Daarna moet zo veel mogelijk gaan eten en dingen (schilden, etc.) verzamelen als je kan. Hiervan wordt je groter en sterker, en kan je andere, kleinere wezentjes op eten (de wet van de sterkste!).

~ * ~

spore

Overleef je dit lang genoeg dan ben je klaar met de celfase en kruip je het land op. Dan ga je naar de wezenfase. Hier moet je je wezen eerst aanpassen. Dit kan tussendoor ook nog met fossielen die je vind van andere wezens. Je kan allerlei onderdelen vinden, armen, benen, mond etc.
Je kan wezens ook imponeren in de wezenfase, dan worden je ze je vriendjes. Je kan andere wezens ook aanvallen en uitroeien tot er geen 1 meer van is, dus uitgestorven. Je kan zelfs vleugels op je wezen doen als je die vindt, zodat je stukjes kan vliegen en kunt ontsnappen aan sterkere wezens dan jij.

~ * ~

spore

Heb je genoeg wezens geimponeerd of verslagen, dan ga je door naar de stamfase. Hier wordt je wezen intelligenter.
In deze fase moet je allemaal kleine dorpjes veroveren door of te imponeren of deze te vernietigen met wapens. Speren, stenen bijlen, brandende fakkels zijn de wapens die je kan gebruiken. Je moet ook eten, hier zijn instrumenten voor zoals bijvoorbeeld de vishengel. Je kan ook appels en zo verzamelen met verzamelstokken. Maar ook weer kleine beestjes doodmaken om het vlees te eten. Je hebt ook toverstafjes die mensen beter kunnen maken tijdens een gevecht. Marracas en fluit en dergelijke zijn te gebruiken om anderen te imponeren.

~ * ~

spore

Als je 5 stammen hebt geimponeerd of verslagen en je totempaal is 5 hoofden hoog dan ga je naar de beschavings fase.
Hier kan je voertuigen en gebouwen ontwerpen en gebruiken om je stad mee te bouwen. Met voertuigen kan je andere steden aanvallen en overnemen. Er zijn verschillende soorten beschavingen, religieus, militair en economisch. Economisch handelt met andere steden om deze zo te kopen. Militair heeft wapens bijvoorbeeld lasers om andere steden te veroveren. En religieus hebben een soort van zenders om andere steden over te halen bij hun te komen.

~ * ~

spore

Je moet de hele overnemen om de grote baas van deze planeet te worden. Hierna ga je de ruimtefase in.Het doel hier is de grox te veroveren. Tevens moet je verschillende missies doen. Je kan dan andere ruimte rijken ontdekken en hiermee handelen of oorlog voeren. Als je andere ruimteschepen kapot schiet kan je hier soms geld van krijgen. En je kan ze imponeren door met ze te handelen. Je kan ook zeldzame artefacten vinden, zoals verfbommen om de lucht of de grond van kleur te veranderen. Soms kan je artefacten die je vindt ook verkopen voor veel geld.

~ * ~

spore

Dit was mijn verhaaltje over Spore, een hele leuke game die je ook eens zou moeten spelen. :)

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité